Met de feesten eens uitpakken met vers gemaakte ravioli? Dan moet je dit recept echt eens proberen! De vulling is lekker romig door de ricotta en het sausje is rijk aan smaak!
Wat heb je nodig voor 4 personen? PASTA -400 gr 00 bloem -4 eieren VULLING -1 doosje ricotta -1 tomaat SAUS -1 ajuin -3 teentjes look -3 vleestomaten -1 pot kreeftenfond (lacroix) -250 ml kookroom -eetlepel tomaten ketchup -eetlepel arrowroot -peper, zout, paprikapoeder en lookpoeder AFWERKING -parmezaanse kaas -peterselie -geroosterde pijnboompitten Hoe maak je het? Strooi de bloem uit over je werkblad en maak een vulkaantje. Stort het ei in de krater. Roer het ei met een vork door de bloem. Meerdere eieren voeg je geleidelijk toe. Blijf de hele tijd mengen. Voeg een scheutje olijfolie toe voor de smaak en een betere mengbaarheid. Meng tot je een egaal deeg krijgt. Kneed het deeg tot een bal. Doe dit zorgvuldig. Hoe beter je kneedt, hoe beter je de deegbal kunt uitrollen tot pastavellen. Strooi wat bloem over het deeg (tegen het kleven) en dek af met een vochtige handdoek. Laat 15 minuten rusten op kamertemperatuur voor je aan de tagliatelle, ravioli of spaghetti begint. Verdeel het deeg in kleinere balletjes, rol ze uit met de deegroller en haal de vellen door de pastamachine. Ik stopte bij stand 6. Leg de vellen op een bebloemd werkvlak. Met behulp van een ravioli uitsteker maakte ik afdrukken op het deeg zodat ik wist waar ik de vulling moest op leggen. Mix voor de vulling 1 doosje ricotta met 1 tomaat, peper en zout. Leg de vulling op het deeg. Opgelet: als je te veel vulling gebruikt, kan je ravioli openbarsten tijdens het koken. Als je de vulling op elk plekje gelegd hebt ga je rondom de vulling met je vinger water aanbrengen. Dit zodat het andere pastavel er aan zou blijven plakken. Leg er vervolgens een pastavel op en steek met behulp van de ravioli uitsteker de ravioli's er uit. Bebloemd en leg aan de kant. Kook ze tot ze komen bovendrijven en schep ze met een schuimspaan uit de pot. Ze kunnen openbarsten door ze af te gieten. Snipper de ui en snijd de look heel fijn. Stoof de ui aan in wat olijfolie. Wanneer deze glazig is voeg je de look toe. Ontpit de tomaten en snijd in kleine blokjes. Voeg 2/3de van de tomaten toe aan de pan samen met de kreeftenfond, room en ketchup. Laat 5 minuten koken en mix tot een gladde saus. Neem een scheutje water en roer hier de arrowroot door. Kap dit mengsel in de pan zodat de saus dikker word. Kruid af met peper, zout, lookpoeder en paprikapoeder. Wanneer de ravioli gaar is serveer je deze met de saus. Werk af met Parmezaanse kaas, pijnboompitten en peterselie. Smakelijk! Xoxo Shana
Comments