Een tijdje geleden zag ik een filmpje over het maken van boter. Dit moest ik eens zelf proberen natuurlijk. En makkelijk was het ook nog eens! Ben je benieuwd hoe je zelf boter kan maken? Lees dan gerust verder.
Wat heb je nodig?
-750 ml room 35 procent vet
-elektrische mixer
-handdoek of kaasdoek
-kruiden
Hoe maak je het?
Doe de room in een grote pot. Zet de elektrische mixer aan en klop tot je slagroom krijgt. Blijf doorkloppen tot je ziet dat de room terug loperig wordt. Je krijgt nu 2 delen. Het vocht wat karnemelk is en de klontertjes wat de boter is. Om dit te bereiken moet je wel minstens 10 minuten kloppen, denk dus niet dat je iets fout doet als het lang duurt. Leg een propere kaasdoek of keukenhanddoek in een vergiet en giet er het mengsel in. Je kan de karnemelk opvangen als je wil. Knijp al het vocht uit de boter. Vervolgens gaan we de boter wassen. Doe de boter in een kom met water en kneed hem tot het water helder is. Verwissel het water dus geregeld. Dit doe je zodat de houdbaarheid verlengd wordt. Zorg dat al het vocht uit de boter is. Kneed nu je favoriete kruiden door de boter. Ik koos voor zeezout maar je zou hier dus ook perfect een kruidenboter van kunnen maken. Rol de boter in een worstje en draai het in vershoudfolie. Leg het in de ijskast zo wordt hij weer mooi hard. Veel plezier!
xoxo Shana
Comentarios