Crème brûlée, wie lust dat nu niet? Met deze yoghurt brûlée van Claudia Van Avermaet heb je ineens een gezonder alternatief. Ik maakte een variant op de versie uit haar boek. Zelf maakte ik dit gerechtje als ontbijt aangezien we hier thuis nooit echt een dessert maken. Desserts zijn voor feestjes, hoe is dat bij jullie?
Wat heb je nodig voor 2 porties?
-250 gram griekse yoghurt
-2 eierdooiers
-sap van een halve limoen
-1 eetlepel ahornsiroop
-50 gram bosbessen
-50 gram verse ananas
-2 eetlepels kokosbloesemsuiker
-afwerking: 1 passievrucht, bosbessen, chiazaad
Hoe maak je het?
Meng de yoghurt, eierdooiers, sap van de limoen en de ahronsiroop onder elkaar. Zet even aan de kant. Neem 2 vuurvaste ovenschaaltjes en verdeel er de bosbessen en ananas in. Verdeel er vervolgens het yoghurtmengsel op. Bestrooi elk potje met een eetlepel kokosbloesemsuiker en zet eventjes onder de grill.
Werk af met passievrucht, chiazaad en bosbessen. Smakelijk!
xoxo Shana
Kommentare