top of page
Foto van schrijverShana Vanhoof

Volcano sushi

Een tijdje geleden kwam ik dit leuke ideetjes tegen op Pinterest namelijk de vulcano sushi. Een heerlijke sushirol afgewerkt met een pikant mengsel van surimi, scampi's en srirachamayonaise. Super lekker en vooral de combinatie van koud en warm vond ik echt zalig! Ga jij het ook proberen?


Wat heb je nodig voor 5 sushirollen? -250 gram sushirijst -350 ML water -5 eetlepels rijstazijn -theelepel zout -theelepel suiker -8 scampi's -24 surimisticks -1 eetlepel roomkaas -3 eetlepels mayonaise -1 eetlepel sriracha -1 komkommer -wasabi sesamzaadjes Hoe maak je het? Doe de sushirijst samen met het water en een snufje zout in een pot. Breng aan de kook en kook 10 minuten onder het deksel. Laat daarna nog 15 minuten afkoelen emt het deksel op de pot. Meng er daarna de rijstazijn, suiker en zout onder en meng goed. Laat volledig afkoelen. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Hak de scampi's en 6 surimisticks heel fijn. Meng dit met de roomkaas, peper en zout. Doe in een ovenschaal. Meng de mayonaise en sriracha onder elkaar. Verdeel een deel van de saus als een dun laagje op de scampi's en surimi. Zet dit daarna voor 15 minuten op 180 graden in de oven. Begin dan met het maken van de sushirollen. Verspreid een dun laagje sushirijst op 2/3de van je norivel. Beleg dit met de surimisticks en reepjes komkommer. Rol op en plak het einde dicht met wat plat geduwde rijstkorrels die zo werken als lijm. Snijd elke rol in 8 stukjes. Ga door voor alle vijf norivellen. Wanneer de ovenschaal na 15 minuten uit de oven mag leg je je sushirolletjes op een bord en leg je er bovenop een lepeltje van het vulkaanmengsel. Werk af met wat extra srirachamayonaise en wasabi sesamzaadjes. Enjoy! Xoxo Shana

120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page