Wil je eens een keertje echt pikante scampi's eten? Dan moet je deze Volcano shrimp echt proberen! Het is een echte smaakbom!
Wat heb je nodig voor 2 personen? -14 scampi's -200 gram rijst -1/2 cup donker bruine suiker -1/3 cup sweet chili saus -1 eetlepel rijstazijn -1 eetlepel sriracha -1 eetlepel honing -3 grote tenen look -1 eetlepel boter -1 eetlepel chilivlokken -1 eetlepel fijn gehakte peterselie -2 eieren -2 eetlepels bloem -2 eetlepels maizena Hoe maak je het? Pel je scampi's en verwijder het darmkanaal. Kook je rijst in gezouten water beetgaar. Doe de donkerbruine suiker, sweet chili saus, rijstazijn, sriracha, honing en geperste look in een steelpannetje en laat stilletjes inkoken. Voeg dan de boter, chilivlokken en peterselie toe en haal van het vuur. Klop 2 eitjes los met peper en zout in een soepbord. In een ander bord meng je de bloem en maizena met peper en zout. Wentel de scampi's door de eieren en daarna door het bloemmengsel. Frituur tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat uitlekken op een keukenpapiertje. Daarna meng je de scampi's met de saus en serveer je ze met de rijst. Smakelijk! Xoxo Shana
Comments