Vogelnestjes was iets wat ik altijd aan pasen associeerde. Maar eigenlijk is het veel te lekker om het maar 1 keer per jaar te eten. Daarom besloot ik om mijn receptje nu al eens uit te werken. Een maaltijd die hier thuis goed in de smaak viel want er schoot niks meer over!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
-4 eieren
-500 gram gemengd gehakt
-15 gram boter
-20 gram bloem
-350 ml melk
-2 eetlepels tomatenpuree
-peper en zout
-500 gram aardappelen
-bussel peterselie
-scheutje melk, klontje boter, nootmuskaat, peper en zout
Hoe maak je het?
Begin met de eitjes. Kook ze in 8 a 9 minuten gaar. Overspoel met koud water en laat afkoelen. Pel vervolgens de eitjes. Verwarm de oven op 180 graden. Ik kocht gemengd gehakt dat al gekruid was. Hierdoor voegde ik niks extra meer toe. Verdeel het gehakt in 4 en vorm rond elk eitje een bal. Zorg dat de rand overal even dik is en je geen opening meer hebt. Bak de ballen kort aan in een pan met boter zodat de buitenkant mooi gebruind is. Leg ze in een ovenschaal en zet 25 minuten in een oven van 180 graden. Schil de aardappelen en snijd in gelijkmatige stukken. Doe ze in een pot en overgiet met water, voeg een snuif zout toe. Breng aan de kook. Laat 20 minuten koken. Pluk ondertussen de peterselie, verwijder de steeltjes. Knip de rest met een schaar fijn. Maak ook de saus. Laat de boter smelten en maak een roux met de bloem. Voeg vervolgens de melk toe en breng aan de kook. Laat even inkoken. Voeg vervolgens de tomatenpuree, peper en zout toe. Giet de aardappelen af. Stamp de fijn. Voeg wat melk, een klontje boter, peper, zout, nootmuskaat en de peterselie toe en meng alles goed onder elkaar. Haal de vogelnestjes uit de oven en serveer alles samen. Smakelijk!
xoxo Shana
Comments