Tjap tjoy is zonder twijfel mijn favoriete maaltijd als het op de chinese keuken aankomt. Wat is jou favoriet?
Wat heb je nodig? -1 ajuin -2cm gember -lookpoeder -150 gram champignons -1 dikke wortel of 2 kleintjes -1 gele paprika -halve rode paprika -200 gram sojascheuten -eetlepel ketjap -sesamzaadjes -half blokje groentenbouillon met 75 ML kokend water -theelepel maizena Hoe maak je het? Snij de ajuin in blokjes. Rasp de gember. Doe beiden in een wokpan met wat olie. Snijd de champignons in plakjes, paprika en wortel in reepjes. Voeg wanneer de ui glazig is de paprika, wortels en champignons toe. Bak voor 5 tot 10 minuten mee. Doe de ketjap en wat lookpoeder bij de groenten. Maak de groentenbouillon en doe bij de wok. Los de maizena op in wat water en voeg toe zodat er een dik sausje ontstaat. Voeg als laatste de sojascheuten toe en haal van het vuur. Bestrooi met sesamzaad. Serveer met rijst. Xoxo Shana
Comments