Ik had al enige tijd een ideetje in mijn hoofd. Zo wou ik dus eens heel graag avocado tempura maken. En aangezien ik al een tijdje een simpele tempura mix in huis had was dit een klusje dat snel geklaard was! Toen ik dan toch bezig was besloot ik om ook wat scampi's te bakken. Het was super makkelijk en ook nog eens super lekker. Hebben jullie het al eens geprobeerd?
Wat heb je nodig voor een 30tal hapjes?
-1 avocado
-15tal scampi's
-150 ml ijskoud water
-100 gram tempura batter mix (golden turtle brand, verkrijgbaar bij van zon)
Hoe maak je het?
Pel en ontdarm de scampi's. Snijd de avocado in 2 en verwijder de pit. Pel de avocado en snijd in plakjes.
Meng het water met de tempura mix, roer goed zodat er geen klonters meer zijn.
Verwarm ondertussen je frietketel. Dip de avocado en de scampi's in het beslag. Zorg dat ze overal bedekt zijn met het beslag. Laat ze vervolgens 1 voor 1 in het frietvet glijden en bak tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met je favoriete dipsaus of gewoon met wat sojasaus.
xoxo Shana
Commentaires