top of page
Foto van schrijverShana Vanhoof

Tacocups


Tacocups šŸŒ® Deze gevulde tacocups zijn heel makkelijk om te maken en ze zien er super leuk uit. Ze worden gemaakt van tortilla's en je kan ze vullen met eender wat! Ik heb de taco bakjes deze keer gevuld met kruidige kip en guacamole. Maar je kan ze gerust ook vullen met gehakt, een Mexicaanse salade,... En weet je wat ik er nu zo lekker aan vond? Dat je de randen kon afbreken en ze kon dippen in de guacamole en zure room. Om duimen en vingers bij af te likken! šŸ˜ Wat gaan jullie maken vandaag? Wat heb je nodig? šŸ„‘ -3 mini tortilla's -100 gram kipfilet -handje rucola -handje kerstomaatjes -halve rode ui -1 avocado -halve limoen -zure room -peper, zout, cajunkruiden (of kippenkruiden), lookpoeder Hoe maak je het? šŸŒÆ Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem vervolgens een muffinvorm. Stop er 3 taco's in. Ik drukte ze naar de bodem met een klein glas zodat ze goed bleven zitten. Zet ze tien minuten in de oven zodat ze krokant en bruin worden. Snijdt ondertussen de kipfilet in kleine blokjes. Bak in een beetje olijfolie gaar en kruid bij met cajunkruiden (of andere kruiden naar wens). De cajunkruiden geven het een pikante toets. Snijdt de avocado doormidden, doe in een kommetje. Voeg wat lookpoeder toe en het sap van een halve limoen en plet met een vork. Snijdt de kerstomaatjes en de ajuin fijn en doe samen in een kommetje. Wanneer de tacocups klaar zijn kan je ze vullen. Ik legde op de bodem wat versneden rucola. Daarbovenop wat kip, tomatensalsa, guacamole en zure room. Eet smakelijk šŸ˜˜

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page