top of page
Foto van schrijverShana Vanhoof

Tabouleh met feta


Tabouleh šŸ˜ voor de 14daagse Arabische foodchallenge van @stylishbeeld.inthekitchen maakte ik deze frisse tabouleh. Deze salade staat binnen de 15 minuten op tafel. Dat vind ik dus helemaal top na een werkdag. Nog snel iets koken en daarna met de benen omhoog in de zetel! Doen jullie ook mee aan de foodchallenge? Wat heb je nodig? -100 gram bulgur -3 lente-uitjes -halve komkommer -100 gram fetakaas -1 grote tomaat -3 minipaprika's -eetlepel basilicum, munt, bieslook en peterselie -bouillonblokje -eventueel nog wat Griekse yoghurt voor erbij Hoe maak je het?šŸ„’ Breng water aan de kook. Voeg de bulgur en het bouillonblokje toe en laat ongeveer 8 minuten koken, giet af en laat afkoelen. Verwijder de zaadlijst uit de komkommer en snijdt in blokjes Snijdt de lente-ui in ringetjes. Was de tomaat en snijdt in blokjes. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijdt klein. Doe de groenten in een kom en verkruimel er de feta boven. Snijdt de kruiden fijn en meng alles onder de groenten. Als laatste voeg je de bulgur toe. Tip: serveer met een lepeltje Griekse yoghurt

97 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page