Als er twee dingen zijn waar ik super zot op ben dan zijn het sushi en gefrituurde hapjes. En dit receptje is er toevallig eentje die beide combineert. Dat kan dan niet anders dan goed zijn toch?! En ja hoor, het was weer een toppertje!
Wat heb je nodig voor 12 grote bitterballen? -250 gram sushirijst -3 eetlepels rijstazijn -theelepel zout -theelepel kristalsuiker -1 norivel -100 gram panko -2 eieren -3 plakken gerookte zalm -2 eetlepels zwarte sesamzaad -1 avocado -2 eetlepels mayonaise -theelepel sriracha Hoe maak je het? Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer de rijst klaar is meng je er de suiker, zout en rijstazijn onder. Laat afkoelen. Knip het norivel in kleine stukjes en meng onder de rijst. Snijd de avocado in blokjes en gerookte zalm in reepjes. Maak je handen nat. Neem wat rijst en vorm een bolletje. Duw er een blokje avocado, reepje gerookte zalm en wat sesamzaad in en rol dicht. Rol zo verder tot de rijst op is. Klop de eieren los in een kom. Doe wat panko in een tweede kom. Rol de balletjes door het losgeklopte ei en daarna door de panko. Frituur daarna op 180 graden tot de balletjes goudbruin en krokant zijn. Maak de srirachamayonaise door de mayonaise en sriracha door elkaar te roeren. Laat de balletjes op wat keukenpapier uitlekken en serveer direct met de Srirachamayonaise. Enjoy! Xoxo Shana
Comments