Smushi š¤¤ voor de veertiendaagse foodchallenge van @stylishbeeld.inthekitchen maakte ik deze Smushi. Smushi is eigenlijk een Scandinavische borrelhapje en het viel hier zeker in de smaak! Ik gebruikte een recept van @allerhande dat ik hieronder even deel. Wat heb je nodig?
-1 kleine rode ui -2 eetlepels wittewijnazijn -150 gram aardappelen -50 ml magere yoghurt -1 eetlepel halvanaise -25 gram bieslook -3 plakjes roggebrood -2 plakken gerookte zalm -afwerking met preikiemen Hoe maak je het? š„ Snipper de ui fijn en met met de azijn en een snufje zout, zet aan de kant. Snijdt de aardappelen in blokjes en breng aan de kook in gezouten water. Kook ongeveer 5 minuten en giet af. Laat even afkoelen. Meng vervolgens de yoghurt, halvanaise, bieslook, aardappelen en de ui onder elkaar. Snijdt het roggebrood telkens in 4, verdeel over de salade over de plakjes brood. Leg op een bord, de helft van de toastjes werk je af met zalm de andere helft met de preikiemen. Smakelijk š
Comments