Zelf scones maken is echt super makkelijk! Het deeg is op 5 minuten klaar en daarna heb je een lekkere voorraad voor tijdens de lunch, high tea of als tussendoortje. Heerlijk met wat yoghurt, confituur of zoals op deze foto met lemon curd!
Wat heb je nodig voor de scones?
-1 sinaasappel
-350 gram bloem
-100 ml melk
-1 theelepel bakpoeder
-20 gram kristalsuiker
-50 gram bosbessen
-snuifje zout
Hoe maak je het?
Doe de zeste van de sinaasappel en het sap samen met de bloem, melk, bakpoeder, zout en kirstalsuiker in een kom en kneed tot een deeg. Indien het deeg te hardplakt voeg je extra bloem toe. Hak de bosbessen fijn en kneed door het deeg. Rol het deeg uit tot een lap van 3cm dik en steek er nadien met een ronde vorm vormpjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden. Haal uit de oven en laat afkoelen. Serveer ze eventueel met zelfgemaakte lemon curd zoals op de foto.
xoxo Shana
Comments