Een salade met quinoa staat hier geregeld op tafel. Gewoon omdat ik dankzij de quinoa het gevoel heb dat het ook goed vult. Deze keer werkte ik de salade af met een lekkere crunch door de salade topper toe te voegen.
Wat je nodig voor 2 personen? -100 gram rode quinoa -bouillonblokje -125 gram spekblokjes -zakje rucola -1 appel -15 kerstomaatjes -salade topper good4u -eetlepel mayonaise -eetlepel honing -2 theelepels mosterd -2 eetlepels neutrale olie Hoe maak je het? Spoel de quinoa af. Doe in een steelpotje met een dubbele hoeveelheid water en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat koken tot al het water verdampt is. Bak de spekjes in een pak zonder olie en laat daarna uitlekken op keukenpapier. Doe de rucola in een kom. Halveer de kerstomaatjes en snijd de appel in blokjes. Voeg beide toe aan de rucola en meng. Meng de mayonaise, honing, mosterd en olie en roer goed. Pas de hoeveelheden gerust aan naar smaak! Stel nu de salade samen. Meng de quinoa en spek ook onder de rucola en dresseer. Werk af met de saus en de salade topper voor een lekkere crunch. Xoxo Shana
Comments