Als ik een favoriet rijstgerecht moet kiezen is dit ongetwijfeld met currysaus! Deze keer maakte ik een saus op basis van ajuin, courgette en champignons. Wat is jullie favoriete rijstgerecht?
Wat heb je nodig voor 2 porties?
-250 gram kip (ik gebruikte kippenhaasje)
-125 gram rijst
-halve ajuin
-halve courgette
-125 gram champignons
-boter, bloem, melk, bouillonblokje en currypoeder
Kook de rijst in gezouten water gaar en giet af. Snijdt de ajuin, courgette en champignons in grove stukken. Stoof aan in wat boteren verkruimel er een bouillonblokje boven. Wanneer de groenten na 5 minuten gaar zijn doe je ze uit de pot. Bak de kip, kruid eventueel bij met kippenkruiden. Maak nu een roux door boter te smelten. Voeg er vervolgens bloem bij. Doe er nu melk bij tot je de perfecte bechamelsaus hebt. Kruid met currypoeder, peper en zout. Voeg de groenten toe en serveer met de rijst en de kip. Smakelijk!
xoxo Shana
Comentarios