top of page
Foto van schrijverShana Vanhoof

Rijst en zalm bowl met norisnack

Ik kon natuurlijk niet meer achter blijven. Deze zalm en rijstbowl was een tijdje geleden een echte trend op tiktok. Zelf had ik hem al een aantal keer klaar gemaakt maar nu heb ik ook een uitgewerkt recept voor jullie. Ik ben zelf grote fan en eet dit nu geregeld. Kennen jullie het al?

Wat heb je nodig voor 2 personen? -200 gram sushirijst -4 eetlepels rijstazijn -theelepel zout -theelepel kristalsuiker -2 zalmfilets -sojasaus, kewpie mayonaise, sriracha -komkommer -edamame -1 avocado -bickyajuin, sesamzaad -2 doosjes norisnack Hoe maak je het? Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg erna het zout, kristalsuiker en de rijstazijn toe en meng goed. Kruid de zalmfilets met wat peper en zout. Bak ze in wat boter voor 3-4 minuten aan elke kant. Snijd de komkommer in schijfjes en de avocado in blokjes. Bereid de edamame volgens de verpakking. Verdeel de rijst over twee kommen. Plet hier de zalm onder. Meng goed. Voeg aan elke bowl een eetlepel sojasaus, een eetlepel kewpie mayonaise en een theelepel sriracha toe (of meer naar smaak) en meng alles onder elkaar. Werk af met de komkommer, edamame, avocado, bickyajuintjes en sesamzaad en eet met de norisnack velletjes. Xoxo Shana

833 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page