Yessss deze ribbetjes zijn echt zo lekker! Ze werden gemarineerd in een lekkere honing/mosterd saus. Samen met een frisse kooksalade en kroketjes was dit het perfecte hoofdgerecht!
Wat heb je nodig?
-1kg Varkensribben
-2 eetlepels mayonaise
-2 eetlepels graantjes mosterd
-2 eetlepels honing
-100 gram witte kool
-100 gram wortel
-1 appel
-2 eetlepels mayonaise
-2 eetlepels Griekse yoghurt
-sap van een halve limoen
-peper en zout
-bijgerecht: kroketjes
Hoe maak je het?
Meng in een potje 2 eetlepels mayonaise, honing en mosterd met elkaar tot een lekkere marinade. Leg de ribbetjes in een ovenschaal en besmeer rijkelijk met deze saus. Bestrooi met peper en zout en laat
liefst een ganse nacht marineren.
De volgende dag zet je de ribbetjes 45 minuten op 150 graden in een voorverwarmde oven. Daarna zette ik ze nog 10 minuten op 200 graden in de oven om een lekker bruin korstje te krijgen.
Maak ondertussen de kooksalade. Meng de geraspte wortel en witte kool met de mayonaise, Griekse yoghurt, peper, zout en limoensap.
Bak eventueel kroketjes als bijgerecht.
Xoxo Shana
Comments