top of page

Red Velvet Cake

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Valentijnsdag is het perfecte moment om iets bijzonders te bakken voor je geliefde, en wat is er romantischer dan een klassieke Red Velvet Cake? Deze zachte, dieprode cake met een subtiele cacaosmaak wordt afgemaakt met een romige roomkaas/botercrème, hemelslekker! Ga jij hem bakken?

Wat heb je nodig?

CAKE

-250 ml karnemelk

-1-2 theelepels rode kleurstof, ik bestel de mijne op baktotaal (de meeste supermarkten hun kleurstof is niet rood genoeg)

-2 eetlepels cacaopoeder

-200 gram ongezouten roomboter

-300 gram suiker

-1 theelepel vanille-extract

-snuifje zout

-3 eieren

-300 gram bloem

-1 theelepel baking soda

-2 theelepels witte wijnazijn

CRÈME

-175 gram ongezouten roomboter

-150 gram bloemsuiker

-300 gram roomkaas

-1 theelepel vanille-extract

-1 theelepel vanillepoeder


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde bakvorm met een doorsnede van 20 centimeter in met boter en bestuif met bloem.


Meng de karnemelk met de rode kleurstof en het cacaopoeder. Doe de zachte boter, suiker, het vanille-extract en zout in een kom en klop dit in enkele minuten tot een romig geheel. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen. Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is. Meng er de helft van het karnemelk mengsel en de helft van de bloem door. Voeg vervolgens de rest van beide toe en meng ook de baking soda en witte wijnazijn door het beslag.

Doe het beslag in de bakvorm en bak voor 45-60 minuten. Controleer met een satéprikker. Wanneer er geen deeg meer blijft aan plakken is het goed. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd vervolgens het deeg in 3 gelijke delen. Verkruimel de afsnijdsels en bewaar deze.

Klop voor de crème de zachte boter met de poedersuiker romig. Voeg daarna de roomkaas en vanille(poeder) toe en mix nog kort.


Leg één cake op een bord en strijk daar een laag van de crème over. Bedek dit met de tweede cake en strijk ook daar een laag roomkaas over. Dek dit af met de derde cake en bestrijk de taart bovenop en aan de zijkanten met een dun laagje crème. Zet de taart in de koelkast voor minimaal 30 minuten.

Bestrijk de taart met de resterende frosting/roomkaas crème en strooi de achtergehouden cakekruimels erbovenop en aan de zijkant.


Xoxo Shana

Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page