Het rabarberseizoen loopt jammer genoeg op zijn einde. Maar nog net voor alle rabarber op was kreeg ik van een goede collega een hele hoop! Hier maakte ik deze crumble van. Al de rest versneed ik en zit nu in de diepvriezer. Dus als ik in het najaar ineens nog eens zin heb in rabarber kan ik hem gewoon uithalen. Hebben jullie dit jaar veel rabarber gegeten?
Wat heb je nodig voor 1 persoon?
-150 gram rabarber
-1 eetlepel rabarberconfituur (ik gebruik de récolte van materne)
-30 gram pistachenoten
-10 gram amandelschilfers
-20 gram havermout
-1 eetlepel ahornsiroop
-2 eetlepels gesmolten kokosolie
-eventueel wat yoghurt om erbij te eten
Hoe maak je het?
Was de rabarber en snijdt in kleine stukjes. Doe dit in een ovenschaaltje. Doe er de lepel confituur onder en meng onder elkaar. Hak de pistachenoten grof. Meng de noten, amandelschilfers, havermout, ahornsiroop en de gesmolten kokosolie onder elkaar. Verdeel dit mengsel over de rabarber en zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Smakelijk!!
xoxo Shana
Comments