Van alle pokébowls die ik al maakte was er eentje waar ik me nog niet aan waagde en dat is deze met zalm. Ik marineerde de zalm in een sausje van soja, gember en rijstazijn. Hierdoor had ik geen saus meer nodig tijdens het eten aangezien ik de marinade bij in de bowl verwerkte. Hebben jullie al eens een pokébowl gemaakt?
Wat heb je nodig voor 2 bowls?
-200 gram zalm
-2 eetlepels sojasaus
-1 eetlepel rijstazijn
-halve theelepel gemberpoeder
-eetlepel sesamzaad
-150 gram sushirijst
-3 eetlepels rijstazijn
-1 eetlepel suiker
-halve eetlepel zout
-komkommer
-lente-ui
-kerstomaatjes
-avocado
-gele paprika
-afwerking:bickyuitjes, sesamzaad
Hoe maak je het?
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Warm de rijstazijn op en roer er het suiker en zout door. Meng dit onder de rijst, laat afkoelen. Marineer ondertussen de zalm. Snijd de zalm in blokjes en meng met de sojasaus, 1 eetlepel rijstazijn, gemberpoeder en sesamzaad. Roer goed en zet eventjes in de ijskast.
Maak nu de bowls. Verdeel de rijst in 2 kommen. Werk af met fijngesneden komkommer, paprika, lente-ui en kerstomaatjes. Snijdt de avocado in plakjes en leg bij in de bowl. Leg er als laatste de gemarineerde zalm bij en bestrooi met sesamzaad en bickyuitjes. Serveer eventueel met wasabidressing, srirachamayo of een andere saus naar keuze. Enjoy!
xoxo Shana
Comentários