Dit is ongetwijfeld een van de lekkerste lunches die ik de afgelopen tijd maakte. Een typisch gerecht dat we vroeger in het weekend voorgeschoteld kregen. En nog steeds eentje wat ik geregeld zelf maak. Deze pizzabaguette combineer ik zelf het liefste met paprika maar meestal ga ik gewoon voor de restjes die ik in huis heb. Maken jullie het wel eens?
Wat heb je nodig?
-stokbrood of afbakbroodjes
-tomatensaus
-groentjes naar keuze
-eventueel nog vlees
-kaas
-oregano
Hoe maak je het?
Heel simpel, snijdt de broodjes in 2. Snijdt eventueel nog in kleinere stukken. Besmeer de stukken brood met tomtatensaus. Strooi er wat oregano over. Beleg het ju met groentjes en vlees naar keuze. Ik ga altijd voor look, ajuin en paprika. Bestrooi met gemalen kaas. Gemalen mozzarella is hier thuis favoriet. Zet nu in de oven. Werk je met een afbakbroodje, bak het dan zolang als aangegeven op de verpakking. Werk je met stokbrood dat al afgebakken is zet het dan enkel kort onder de grill zodat de kaas smelt. Smakelijk!
xoxo Shana
Comments