Ondertussen weten we allemaal hoe zot ik ben van pasta. Maar ook van champignonroomsaus ben ik een echte fan! Dus nu maakte ik een pasta met zalm en champignonroomsaus, perfecte combinatie! Eten jullie ook zo graag champignons?
Wat heb je nodig voor 2 porties?
-250 gram volkoren pasta
-2 teentjes look
-250 gram champignons
-250 gram zalm
-250 ml kookroom
-handje peterselie
-arrowroot of maizena
-peper, lookpoeder, 1 groentenbouillonblokjes
Hoe maak je het?
Kook de pasta beetgaar in gezouten water en giet af.
Snijdt de zalm in stukken van 2 centimeter. Bak de zalm in een beetje boeter aan beide kanten tot de zalm gaar is. Snijdt da champignons in 4 en snijdt de look heel fijn. Stoof de look kort aan in wat olie, voeg vervolgens de champignons toe. Verkruimel het bouillonblokje over de champignons. Wanneer de champignons klaar zijn overgiet je ze met de room. Bindt de saus met wat arrowroot zodat ze wat dikker is. Krui eventueel nog bij met peper en lookpoeder. Snijdt de peterselie fijn en doe bij in de saus. Meng de pasta door de saus en dresseer, werk af met de zalm. Smakelijk!
xoxo Shana
Comments