Pasta met venkel en scampi š Van pasta krijg ik nooit genoeg. Maar deze variant met venkel en scampi's viel me zo in de smaak! Het was de eerste keer dat ik eens aan de slag ging met venkel. Voor mij tot voorkort een onbekende groente. Kook jij er soms mee?
Wat heb je nodig voor 2 personen?
-250 gram pasta
-1 sjalot
-1 venkel
-3 eetlepels zure room
-kookvocht
-150 gram kerstomaatjes
-16tal scampi's
-peper, zout, chilipoeder
-peterselie
-afwerking parmezaanse kaas
Hoe maak je het?
Pel en ontdarmd de scampi's, dep ze goed droog voor je ze gaat bakken.
Kook je pasta gaar in gezouten water en giet af. Houd wat kookvocht aan de kant!
Snipper de sjalot fijn. Snijd de venkel in twee en snij het taaie hart vlakbij het wortelstukje weg. Snij de groente vervolgens in dunne reepjes. Snij de kerstomaten in twee.
Verhit een beetje olie in een pan en stoof de sjalot en venkel voor 5 minuten. Voeg vervolgens de zure room, kerstomaten en wat kookvocht toe tot je een goede consistentie van saus krijgt. Kruid met peper, zout en eventueel wat chilipoeder. Hak wat verse peterselie fijn en voeg toe aan de saus.
Bak nu de scampi's goudbruin en gaar, kruid met peper en zout.
Voeg de pasta toe aan de saus en serveer met de scampi's. Smakelijk!
Xoxo Shana
Commentaires