top of page
Foto van schrijverShana Vanhoof

Pasta met pestoroomsaus en scampi's

Ooooh yess, deze pasta met pestoroomsaus en scampi's is een toppertje. In het sausje verborg ik een aantal groenten, ideaal dus voor picky eaters! Ga jij het proberen?



Wat heb je nodig voor 4 personen?

-500 gram spaghetti

-28 scampi's

-1 ajuin

-2 teentjes look

-6 mini paprika's

-180 gram kerstomaatjes

-1 potje pesto rosso

-250 ML kookroom

-theelepel paprikapoeder, snuifje chilivlokken, peper, zout

-3 eetlepels pijnboompitten

-parmezaanse kaas


Hoe maak je het?

Kook de pasta gaar volgens de verpakking in gezouten water en giet af. Pel en ontdarm de scampi's en dep droog.

Rooster de pijnboompitten goudbruin en zet aan de kant.

Pel de ajuin en look en snipper fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd in blokjes. Snijd de kerstomaten in twee.

Stoof de ajuin en look glazig in een pot met wat olie. Voeg dan de paprika toe tot deze beetgaar is. Voeg vervolgens de kerstomaten toe en laat nog 2 minuten stoven. Voeg de pesto en de room toe en kruid met peper, zout, paprikapoeder en chilivlokken. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Mix daarna tot een gladde saus. Kruid nog bij indien nodig.

Bak de scampi's in een pan op hoog vuur met wat boter voor 1 minuut aan beide kanten. Vergeet niet te kruiden met peper en zout.

Meng de pasta met de saus. Serveer met de scampi's, pijnboompitten en wat parmezaanse kaas. Smakelijk!


Xoxo Shana

137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page