Pasta, i love it! Maar een paprikasaus had ik nog nooit zelf proberen maken dus daar moesten we verandering in brengen. Het werd een echt toppertje die ik hier thuis nog vaak mag maken, helemaal goedgekeurd dus!
Wat heb je nodig voor 2 personen? -1 sjalot -3 rode paprika's -theelepel van elk: Tijm, oregano en rozemarijn -Peper en zout -2 teentjes look -30ml balsamic vinegar -1 blokje groentenbouillon -250 gram pasta -250 ml room -Verse peterselie -1 bol burrata Breng een pot met water en zout aan de kook en kook de pasta al dente. Snipper de sjalot fijn. Verwarm in een diepe pan wat olijfolie en voeg de sjalot toe. Bak tot deze glazig is. Snijd ondertussen de paprika's in reepjes. Voeg deze daarna toe aan de pan met de tijm, rozemarijn en oregano. Vergeet ook zeker niet te kruiden met peper en zout. Bak de paprika's tot ze zacht zijn, dit zou na 15 minuten zeker het geval moeten zijn. Voeg daarna fijngesnipperde look toe alsook de balsamico azijn. Laat het nog een minuutje stoven. Voeg de bouillon toe en laat nog 5 minuten koken. Voeg daarna de room toe en mix alles fijn. Meng de saus onder de pasta en werk af met wat fijngesneden peterselie en de burrata. Xoxo Shana
Comments