Een pastasausje maken met allemaal dingen die je nog in huis hebt, dat is exact dit recept. Zo had ik nog wat spinazie, geitenkaas en room liggen. Ik kocht nog enkele dingen bij en kwam tot dit lekkere receptje. Koken met dingen die je hebt is niet alleen super tegen voedselverspilling maar ook nog eens heel goed voor je portemonnee! Doen jullie het vaak?
Wat heb je nodig voor 3 porties?
-375 gram pasta of 300 gram volkoren pasta (deze vult beter)
-100 gram zachte geitenkaas
-1 broccoli
-2 handjes spinazie
-40 gram pijnboompitten
-12tal blaadjes basilicum
-1 teentje look
-100 ml room
-6 sneetjes parmaham
Hoe maak je het?
Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Snijdt de broccoli in roosjes en laat de laatste 5 minuten mee koken met de pasta. De laatste 2 minuten voeg je de spinazie toe. Schep de groenten uit het water en laat uitlekken.
Zet ondertussen een pan op middelmatig vuur en strooi en de pijnboompitten in, laat roosteren. Schep uit de pan wanneer ze klaar zijn zodat ze niet verder bruin worden. Giet nu ook de pasta af.
Mix de broccoli, spinazie, geitenkaas, room, basilicum en de look tot een gladde saus en kruid bij met peper en zout.
Meng de saus onder de pasta, werk af met pijnboompitten en parmaham. Smakelijk!
xoxo Shana
Comments