Pannenkoeken zijn altijd een goed idee. Deze keer een versie met gebakken appelschijfjes. Ik koos zelf voor een groen zuur appeltje omdat dit goed samen ging met het zoete van de kandijsiroop die ik erbij serveerde. Met wat ontbijten jullie vandaag?
Wat heb je nodig voor 2 tot 3 porties?
-2 eieren
-300ml amandelmelk
-175gram bloem
-2 appeltjes: wil je een zuur(groen) of een zoet(rood) appeltje? Ik koos voor een groen appeltje omdat het zure van de appel lekker was met het zoete van de kandijsiroop.
-afwerking: kandijsiroop
Hoe maak je het?
Doe de bloem in een kom, Maak een kuiltje in het midden. Breek er het eerste eitje in en klop los met een garde. Voeg dan hert tweede eitje toe en doe hetzelfde. Vervolg nu door de melk en klop tot een mooie gladde massa, zonder klontertjes. Schil de appeltjes en verwijder het klokhuis (schil ze rondom, snijdt niet in 4!). Snijdt 1 appeltje in schijven. De andere mag je in blokjes/reepjes snijden. Bak de appeltjes kort in wat boter goudbruin. Haal uit de pan. Doe wat boter in de pan, gevolgd door wat deeg. Leg er een schuifje appel in en overgiet met nog wat extra deeg. Bak goudbruin en draai om. Doe zo verder tot alle appelschuiven en deeg op zijn. Serveer met de stukjes appel en kandijsiroop. Enjoy!
xoxo Shana
Comments