Ontbijtpannenkoekjes was iets wat ik een tijd lang niet meer gemaakt heb. Waarom? Omdat ik ze altijd liet mislukken, ze gingen kapot, waren niet mooi rond,... Maar met dit recept kan je niet mis gaan! Het deeg is op basis van ei, zelfrijzende bloem en Griekse yoghurt. Ze zijn lekker fluffy en snel klaar. Wat heb je nodig? 🥞 -1 ei -3 eetlepels Griekse yoghurt -4 afgestreken eetlepels zelfrijzende bloem -boter om te bakken -afwerking: vijgen, cranberries, ahornsiroop, kokosrasp Hoe maak je het? Klop het ei los met een vork. Meng er vervolgens de Griekse yoghurt door en als laatste de zelfrijzende bloem. Klopt goed los zodat je geen klontertjes hebt. Zet een pan op het vuur (ik bakte op stand 7 van de 9) en doe er een beetje boter in, laat smelten. Doe 1 eetlepels beslag in de pan en vorm tot een mooi rond pannenkoekje. Bak tot ze mooi lichtbruin zijn en draai om. Doe zo verder tot het deeg op is. Ik kon hier 6 pannenkoekjes van maken. Werk af met je favoriete toppings, enjoy 😘
top of page
bottom of page
Comments