Met dit ontbijttaartje geef je jou standaard yoghurt, granola en fruit ontbijtje een echte boost! Een klassieker maar dan in de vorm van een taartje. En geef toe, wie wil er zijn dag nu niet beginnen met taart? Ook een topper als gezond dessert!
Wat heb je nodig voor een klein taartje (springvorm 18cm) of 6 stukken?
-100 gram dadels(gewicht zonder pit)
-1 eetlepel kokosolie
-120 gram granola signature van naturally granola
-bramen, bosbessen, frambozen
-500 gram platte kaas
-2 blaadjes gelatine
-2 eetlepels chiazaad
-eetlepel agavesiroop
-afwerking: extra fruit, granola en munt
Hoe maak je het?
Verwijder de pitten uit de dadels. Laat je dadels 10 minuten weken in kokend water. Giet af. Doe de dadels samen met de kokosolie en de granola in de foodprocessor en mix tot je een sticky massa hebt. Doe dit in een springvorm en duw aan op de bodem. Zet even in de ijskast tot je de rest klaar hebt.
Leg de gelatine in koud water en laat zacht worden. Warm ondertussen een scheutje water op een steelpannetje. Knijp de gelatine uit en roer door het water tot het oplost. Meng nu de platte kaas onder het gelatinemengsel. Voeg ook het chiazaad en de agavesiroop toe. Meng alles goed. Haal de springvorm uit de ijskast, verdeel het fruit op de bodem (bewaar een beetje voor de afwerking). Giet er vervolgens de platte kaas over en zet in de ijskast om op te stijven. Je laat dit best een ganse nacht staan. Werk de volgende dag af met het fruit, de munt en nog wat granola. Enjoy!
Ook heel lekker als gezond dessertje!
xoxo Shana
Comments