Oh how i love een goeie one pot pasta. Vooral voor het gemak en de weinige afwas haha! Maar deze versie met pompoen en spek was echt een topper! Ga jij het proberen?
Wat heb je nodig voor 2-3 personen?
-3 eetlepels pijnboompitten
-250 gram spekblokjes
-1 ui
-3 tenen knoflook
-6 takjes tijm
-1 rode paprika
-500 gr pompoenblokjes
-3 el tomatenpuree
-300 gr pasta
-1 l kippenbouillon
-250 gr mascarpone
-Peper en zout
Hoe maak je het?
Begin met het roosteren van de pijnboompitten. Blijf in de buurt van de pan want dit kan snel gaan. Haal uit de pan. Bak dan de spekblokjes krokant. En haal ook uit de pan.
Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn. Rits de blaadjes van de tijm. Bak dan in het spekvet de ui, knoflook en tijm op laag vuur in ca. 3 minuten glazig.
Schil ondertussen de pompoen en snijd in blokjes. Snijd ook de paprika in blokjes.
Voeg vervolgens de pompoen en paprika toe, zet het vuur wat hoger en bak 2-3 minuten mee. Roer de tomatenpuree er door en bak nog eens 1-2 minuten. Schep de pasta door de pompoenblokjes, schenk de bouillon in de pan. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan ca. 6 minuten koken. Haal de deksel van de pan en laat nog 5 minuten zachtjes koken, zodat het vocht wat meer verdampt is.
Schep wanneer de pasta gaar is de mascarpone erdoor. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Werk dan af met de gebakken spekblokjes en pijnboompitten. Enjoy!
Xoxo Shana
Comments