Naanbrood is super makkelijk zelf te maken. Het is een ideaal bijgerecht bij een lekkere curry maar ook als lunch een top maaltijd. Je kan het beleggen met vanalles maar deze variant met hummus en gegrilde groenten vond ik echt top! Ga jij het proberen?
Wat heb je nodig voor 8 kleine naanbroodjes?
-4gram gedroogde gist
-65ml warm water
-theelepel kristalsuiker
-150 gram bloem(+ extra tijdens het uitrollen)
-50 gram griekse yoghurt
-1 eetlepels olijfolie
-theelepel zout
-courgette
-paprika
-potje hummus
Hoe maak je het? Meng de gist, suiker en het water en zet 5 minuten aan de kant tot het begint te schuimen.
Zeef ondertussen de bloem boven een grote kom. Doe hier vervolgens het gistmengsel, yoghurt en 1 eetlepel olijfolie bij. Kneed tot een stevig deeg. Ik voegde nog wat extra bloem toe tijdens het kneden omdat het deeg te hard aan mijn handen plakte. Voeg dan het zout toe en kneed nog even door. Maak een mooie bol van het deeg. Doe vervolgens een eetlepel olijfolie in de kom en smeer het bolletje hier mee in. Dek af met een vochtige theedoek en laat een uur rijzen. Het deeg zou ongeveer dubbel zo groot moeten worden. Na een uur verdeel je het deeg in 8 gelijke stukken. Maak hier balletjes van. Duw de balletjes plat of rol uit met een deegroller. Doe zeker wat bloem op het aanrecht voor je de balletjes plat duwt anders kunnen ze misschien blijven plakken. Verwarm een pan op het vuur. Leg er vervolgens 1 broodje in en bak beide kanten goudbruin. Haal uit de pan en herhaal voor de andere 7. snijd de courgette en paprika in repen en grill kort. Besmeer de broodjes met hummus en beleg met de groenten. Enjoy!
xoxo Shana
Comments