top of page
Foto van schrijverShana Vanhoof

Komkommersalade


Zoals vele al wel weten maak ik de slaatjes voor op de boterham het liefste zelf. Deze keer ging ik aan de slag met komkommersalade en deze viel zeker in de smaak! Ik maakte een lichtere variant door te werken met griekse yoghurt. Ideaal dus voor op mijn zondags pistoleeke! Wat is jullie favoriete slaatje?


Wat heb je nodig?

-halve komkommer

-1 koffielepel mosterd

-2 eetlepels griekse yoghurt

-1 eetlepel mayonaise

-1 sjalot

-scheutje azijn


Hoe maak je het?

Snijd de komkommer in dunne plakjes en snijd een half uitje heel fijn. Vermeng de komkommer en ui met een klein scheutje azijn, wat peper en zout en laat even trekken.

Meng in een andere kom de yoghurt, mayonaise en de mosterd.

Meng nu ook de komkommer bij onder de saus en roer goed door elkaar. Proef en kruid eventueel nog extra bij.


TIP: ook lekker als bijgerecht voor bij de BBQ!

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page