top of page

Koekjes met bosbessen

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Deze koekjes met blauwe bessen moet je eens proberen! Ze zijn knapperig langs buiten maar zacht langs binnen. Het perfecte vieruurtje als je het mij vraagt!

Wat heb je nodig voor 16 koekjes?

KOEKJESDEEG

-225 gram roomboter

-265 gram kristalsuiker

-2 eieren

-2 theelepels vanilla extract of 1 theelepel vanillepoeder

-325 gram bloem

-1/2 tsp baking powder

-1/2 tsp baking soda

-1/4 tsp salt

-300 gram blueberries

TOPPING

-85 gram roomboter

-55 gram kristalsuiker

-40 gram donker bruine suiker

-85 gram bloem

-een snuifje kaneel


Hoe maak je het?

TOPPING

Meng in een kom de kristalsuiker, donkerbruine suiker, bloem en kaneel. Voeg dan de boter in blokjes toe en meng tot je een kruimelige textuur bekomt. Zet aan de kant.


KOEKJES

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Leg bakpapier op 2 ovenplaten.

In een grote kom meng je de zachte boter met de suiker tot deze licht en romig is. Dit kan wel vijf minuten duren.

Voeg er dan de eieren en vanillepoeder bij en mix goed.

Meng in een andere kom de bloem, baking soda, een snuifje zout en bakpoeder onder elkaar

Voeg vervolgens de droge ingrediënten bij de natte en mix goed. Als laatste voeg je de bosbessen toe. Spatel deze er rustig onder zodat ze niet kapot gaan.

Neem een ijsschep en maak 16 balletjes van dit deeg. Leg ze goed verspreid over de bakplaten.

Werk elk koekje af met de kruimelige topping. Bak vervolgens 15 minuten of tot de bodem van de koekjes goudbruin zijn. Enjoy!


Xoxo Shana



96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page