Deze kip spiesjes zijn een ideaal hapje op een tapasplank maar ze zijn ook super lekker als bijgerecht voor een volwaardige maaltijd. De kip wordt tijdens het bakken ingesmeerd met een sausje van honing, sojasaus, gember en look. Afwerken doe je met wat sesamzaad en limoen.
-1 pak kipfilet haasje
-cajunkruiden
-1 sjalot
-1 eetlepel geraspte gember
-1 teentje look
-3 eetlepels honing
-45 ml sojasaus (kikkoman)
-afwerking: sesamzaad en limoen
Hoe maak je het?
Snipper de sjalot heel fijn. Rasp en gember en pers het teentje look. Doe dit allemaal samen met de honing in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat karamelliseren en blus vervolgens met de sojasaus. Laat inkoken tot een siroopje. Doe de kipfilethaasjes op een stokje en bestrooi met goed wat cajunkruiden. Leg de kipspiesjes op de grill en besmeer de bovenkant met de saus. Draai na een paar minuten op en smeer ook de andere kant in met de saus. Laat bakken tot ze gaar zijn maar bestrijk regelmatig met de saus. Wanneer de kip klaar is haal je ze van de grill en bestrooi je ze met wat sesamzaad. Serveer met de limoenpartjes. Enjoy!
xoxo Shana
Commentaires