Afgelopen week deelde ik met jullie het recept van de panna cotta met rabarber. Hiervoor maakte ik rabarbercompote. Nu had ik nog wat van deze compote over die ik zeker en vast niet wou verspillen. Ik maakte er vervolgens een heerlijk ontbijtje mee. Havermoutpap met rabarber, yum! Hebben jullie al rabarber gegeten dit jaar?
Wat heb je nodig?
-rabarbercompote (water, rabarber en honing)
-50 gram havermout
-250 ml melk
-afwerking: yoghurt en chiazaad
Hoe maak je het?
Voor de rabarbercompote stoof je stukken rabarber met wat honing en water in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
Doe voor de havermoutpap de havermout, melk en 1 grote eetlepel rabarbercompote in een pot en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur tot het de gewenste dikte heeft. Giet in je favoriete kom en schep er nog wat extra rabarber bovenop. Werk af met wat yoghurt en chiazaad, enjoy!
xoxo Shana
Comentarios