Hasselback Potatoes😍 ik ben niet zo'n fan van aardappelen. Gekookt dan, want gebakken of geroosterd in de oven vind ik ze heerlijk. Afgelopen week maakte ik daarom deze Hasselback Potatoes vol met kruiden en véél look! En ze vielen hier thuis zeker in de smaak! Eten jullie graag aardappelen? Wat heb je nodig? 🥔 -aardappelen -kruidenboter -sla -appel -kerstomaatjes -lenteuitje -extra: ik nam achteraf nog een toefje zure room, hmm heerlijk 🤤 Was de aardappelen. Steek een satéstokje in de lengte door de aardappel, niet in het midden maar meer naar de onderkant van de aardappel. Neem een scherp mes en snijdt nu voorzichtig plakjes in de aardappel tot op het satéstokje. Dit stokje voorkomt dat je perongeluk de aardappel helemaal doorsnijdt. Maak de plakjes niet te dik, des te dunner des te lekkerder vind ik! Wanneer je de aardappel helemaal in plakjes hebt gesneden verwijder je de satéprikker en leg je de aardappel in een ovenschotel. Kruid de aardappels met peper en zout. Vervolgd smelt je wat kruidenboter en besmeer je de aardappelen hiermee. Je kan de aardappel af en toe wat uit elkaar trekken zodat er ook boter tussen de plakjes loopt. Zet ze vervolgens voor 45 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden. Maak je favoriete slaatje als bijgerecht. Ik koos voor gewone sla met kerstomaatjes, lente-ui en een fris appeltje. Enjoy😘
top of page
bottom of page
Comments