Nog op zoek naar een lekkere, gezonde maaltijd? Dan zijn deze gevulde aardappelen met pulled chicken misschien iets voor jou. Super lekker en bomvol smaak!
Wat heb je nodig voor 2 personen? -200 gram kipfilet of kippenhaasje -1 tl paprikapoeder -halve tl chili poeder -halve tl knoflookpoeder -100 ml kippenbouillon -bbq saus -2 zoete aardappelen -peper, zout, olijfolie -1 avocado -potje zure room -sap 1 limoen -1x recept tomatensalsa Hoe maak je het? Snijd de kip in grove stukken. Kruid met paprikapoeder, chilipoeder, lookpoeder, peper en zout. Bak de kip kort aan in een pot met wat boter. Overgiet daarna met de kippenbouillon en breng aan de kook. Dek de pot af en laat zachtjes pruttelen voor ongeveer een uurtje, tot het vocht weg is. Trek daarna de kip met twee vorken uit elkaar en voeg naar smaak bbqsaus toe. Was de zoete aardappelen en droog af. Wrijf in met een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout. Pak in in aluminiumfolie en zet voor 50-60 minuten in de oven op 200 graden. Meng de zure room met het sap van 1 limoen, peper en zout. Maak guacamole. Haal het vruchtvlees uit de avocado en plet met een vork. Kruid met peper, zout, lookpoeder. Haal de zoete aardappelen uit de oven. Snijd open en vul met de pulled chicken, guacamole, zure room en werk af met de tomatensalsa. Enjoy! Xoxo Shana
Comments