Kip zoals je ze bij de KFC kan halen dat was de opdracht die ik hier thuis kreeg afgelopen week. Ik ging aan de slag en eigenlijk was het helemaal niet moeilijk! De kip moet wel een nachtje marineren maar het is het wachten meer dan waard!
MARINADE -6 kippenbouten -1 kipfilet -600 ml melk -4 eetlepels sriracha -theelepel zout, peper en gerookt paparikapoeder KORSTJE -600 gram bloem -theelepel zout, peper, gerookt paprikapoeder, lookpoeder en cayenne -200 ml melk Hoe maak je het? Maak de marinade een dag op voorhand. Doe hiervoor de melk met de sriracha en de kruiden in een kom en roer door elkaar. Snijd de kipfilet in blokjes. Doe de blokjes en de bouten in de melk en dek de kom af. Zet in de ijskast tot de volgende dag. Giet nu de marinade weg. Meng vervolgens in een kom de bloem met de kruiden. Doe in een andere kom de melk. Rol alle stukken kip door de bloem, kort door de melk en nog eens door het bloemmengsel. Frituur vervolgens de bouten voor een 6tal minuten op 180 graden. De nuggets moeten er wat minder lang in, bak goudbruin. Serveer met je favoriete sausje. Xoxo Shana
Comments