top of page

Galette met rood fruit

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Deze galette met rode vruchten was een echte topper! Super lekker warm uit de oven met ijs of slagroom. Maar zeker ook nog steeds top eens hij afgekoeld is. Deze topper is de vierde variant in zijn soort op mijn blog: check it out!

Wat heb je nodig voor 3 taartjes met rood fruit? -250 gram diepvries rode vruchten -bloem -kristalsuiker -ongezouten roomboter -6 eetlepels 4 vruchten confituur -1 ei -amandelschilfers Hoe maak je het? Laat het diepvriesfruit goed ontdooien en uitlekken. Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de bloem, boter en de suiker in een kom en kneed dit met je handen tot een kruimelig deeg. Voeg vervolgens het ijswater toe tot je een mooie bol van het deeg kan rollen. Doe het deeg in plasticfolie en leg een half uurtje in de ijskast. Haal het deeg uit de ijskast en verdeel in 3. Of maak 1 grote galette. Rol het deeg uit in een cirkel. Ik deed dit direct op bakpapier zodat ik het niet meer moest verplaatsen. Besmeer met de confituur en beleg met het fruit. Laat 2 cm van de rand vrij en plooi deze naar binnen. Besmeer vervolgens met het los geklopt eitje en bestrooi met amandelschilfers en wat suiker. Bak de galettes in 15 minuten krokant. Haal uit de oven, eet direct of laat afkoelen. xoxo Shana

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page