Voor deze galette mag je me zeker wakker maken. De zachte roomkaasvulling in combinatie met de bosbessen is echt heaven! Ga jij het ook proberen?
Wat heb je nodig? -200 gram bloem -120 gram ongezouten roomboter -40 gram kristalsuiker -30 ML ijswater -150 gram roomkaas -1 eigeel -50 gram poedersuiker -theelepel vanille extract -250 gram bosbessen -1 eetlepel kristalsuiker -afwerking: 1 extra eigeel en amandelschilfers Hoe maak je het? Doe de bloem, boter en suiker in een kom en kneed dit met je handen tot een kruimelig deeg. Voeg het ijswater toe tot je een mooie bol kan maken van het deeg. Doe het deeg in plasticfolie en leg een half uurtje in de ijskast. Verwarm de oven voor op 220 graden. Neem een vel bakpapier en leg hier de bol deeg op. Bebloem je deegroller. Rol het deeg uit op het bakpapier. Rol uit tot een mooie ronde, dit moet niet perfect rond zijn. Maak dan de roomkaasvulling door de roomkaas met de bloemsuiker, eigeel en vanille los te kloppen. Besmeer het deeg met de roomkaasvulling. Laat 3 cm van de rand vrij. Wentel de bosbessen door een lepel suiker. Verdeel ze dan op de roomkaas. Vouw de rand naar binnen. Besmeer de rand met losgeklopt eigeel met een scheutje water. Bestrooi met amandelschilfers en wat kristalsuiker. Zet in het midden van de oven voor ongeveer 25 minuten. Haal uit de oven en eet direct warm op of laat afkoelen. Xoxo Shana
Comments