top of page

Flatbread met kip

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Deze heerlijke flatbreads moet je eens maken! Ik maakte het broodje super simpel en snel. En vullen deed ik met lekker gemarineerde kip en groentjes. Ga jij het proberen?

Wat heb je nodig voor 2 a 3 personen?

FLATBREAD (5 stuks)

-250 gram bloem

-1 theelepel bakpoeder

-snuif zout

-180 gram Griekse yoghurt

VULLING

-2 kipfilets

-eetlepel kippenkruiden

-theelepel paprikapoeder

-eetlepel zonnebloemolie

-halve rode ui

-sla

-kerstomaatjes

-knoflooksaus


Hoe maak je het?

VULLING

Kuis de kip en snijd in gelijke blokjes. Meng de kip met de kruiden en de zonnebloemolie. Laat marineren terwijl je de flatbreads maakt.


Terwijl het deeg van de flatbreads staat te rusten kan je alvast de rode ui in fijne ringetjes snijden en de kerstomaatjes halveren.


FLATBREAD

Meng de bloem, yoghurt, bakpoeder en zout door elkaar tot je een licht plakkerig deeg krijgt. Dek de kom af met een propere handdoek en laat het deeg 15 minuten rusten op kamertemperatuur.


Verdeel dan het deeg in 5 gelijke delen. Bestuif het werkblad met een beetje bloem. Rol een bolletje deeg uit tot een dunne ronde cirkel van ongeveer 15 centimeter doorsnede.

Bestrijk de bovenkant van het deeg met een dun laagje zonnebloemolie. Verwarm een pan op een middelhoog vuur. Leg de deegplak met de bestreken kant naar beneden in de pan.

Bestrijk de bovenkant met een beetje olie. Bak de flatbread 2 minuten aan beide kanten of tot het goudbruin is. Leg het gebakken broodje op een bord en dek af met een schone theedoek. Herhaal voor alle broodjes.


Bak terwijl de kip gaar in een pan.

Vul de flatbreads met een sausje naar keuze. Wij gingen voor looksaus. Beleg met sla, tomaat, rode ui en de kip. Eet smakelijk!


Xoxo Shana




Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page