top of page
Foto van schrijverShana Vanhoof

Crackers met rozemarijn en zeezout

Zoals jullie al wel zagen ben ik de komende maanden ambassadeur van @labaleinenl Ik ging daarom weer aan de slag met hun producten en daaruit kwam dit lekkers.

Maar eerst even wat meer over La Baleine: Het is een 100% zee zout en het ontstaat vanuit een natuurlijk kristallisatieproces door de invloed van de zon, wind en zee. Het wordt gemaakt in Frankrijk. En het breidt nog steeds uit. Er zijn verschillende producten binnen het gamma: fijn zout, grof zout, Fleur de Sel en Baleine Essentiel. Ik koos in deze bereiding voor de Gros sel de mer. Grof zeezout van La Baleine is 100 % natuurlijk en wordt voornamelijk voor het koken gebruikt: om gerechten op smaak te brengen of om vlees en vis in een zoutkorst te bereiden. Ook kan het in een zoutmolen gedaan worden om de gerechten op tafel op smaak te brengen. La Baleine is een Frans merk: het zout wordt geoogst in Zuid-Frankrijk sinds 1934 door zoutwerkers die nog steeds dezelfde kennis gebruiken. Ik vond dit zout echt ideaal om mijn crackers op smaak te brengen. Het smelt langzaam in je mond en op de cracker, het geeft een betere smaak. Ook zorgt het voor een krokante ervaring, extra textuur en is dit dus de perfecte keuze als topping op de crackers.🧂 Deze crackers met rozemarijn en grof zeezout zijn echt de perfecte snack. Ze zijn heel simpel om te maken maar zijn een bom aan smaak. Ideaal om van te genieten met je favoriete dip!😍 Wat heb je nodig voor 1 bakplaat crackers? -430 gram bloem -3 eetlepels olijfolie -2 theelepels suiker -2 theelepels gros sel de mer van la baleine -1 eetlepel fijngesneden rozemarijn -1 eetlepel fijngesneden peterselie -235 ml water Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 250 graden. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een samenhangende bol deeg. Je kan dit eventueel ook met een deeghaak in de keukenmachine maken. Neem een vel bakpapier en bestuif dit met bloem. Rol daar het deeg op uit tot het maximum een halve centimeter dik is. Leg het op een bakplaat en snijd met een pizzasnijder in kleine rechthoekjes van ongeveer 2 op 3 centimeter. Leg ze een beetje uit elkaar zodat ze niet allemaal tegen elkaar liggen tijdens het bakken. Bestrooi met nog wat extra Gros sel de mer van La Baleine. Verlaag de temperatuur naar 220 graden en zet de bakplaat in de oven. Bak de crackers in ongeveer 20 minuten goudbruin en krokant. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Serveer met je favoriete dip en enjoy! Xoxo Shana


66 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page