Couscous vind ik altijd lekker. Je kan er leuke bijgerechten mee maken maar ook als hoofdgerecht vind ik dit recept een topper! Het is lekker fris door de kruiden, granaatappel en citroen en er is voldoende bite door de rozijnen en pijnboompitten. Eten jullie vaak couscous?
Wat heb je nodig voor 2 a 3 porties?
-200 gram couscous
-100 gram feta
-50 gram pijnboompitten
-60 gram gele rozijnen
-1 rode ui
-halve citroen
-halve granaatappel
-verse munt
-verse peterselie
-half bouillonblokje
Hoe maak je het?
Doe de couscous in een kom en verkruimel er het bouillonblokje over. Overgiet met kokend water en laat 10 minuten wellen. Roer los met een vork.
Verkruimel in een kom de feta. Haal de pitjes uit de granaatappel. Snipper de rode ui fijn en hak de kruiden fijn. Rooster de pijnboompitten kort in de pan. Doe alles in de kom, ook de rozijnen en voeg het sap van een halve citroen toe. Meng als laatste de couscous bij in de kom. Serveer direct, smakelijk!
xoxo Shana
Comentarios