top of page

Chocolade zandkoekjes met zeezout

Ooooh my god, deze koekjes moet je proberen! Ze zijn lekker krokant, hebben het zoete van de chocolade en een vleugje zout, de perfecte combinatie als je 't mij vraagt.



Wat heb je nodig voor 1 bakplaat (ongeveer 12 koekjes)?

-100 gr boter, op kamertemperatuur

-88 gr donker bruine suiker

-1 tl vanille-extract

-snuifje fleur de sel

-1 eidooier

-125 gr bloem

-15 gr cacaopoeder

-75 gram Tony chocolonely oranje karamel zeezout


Hoe maak je het?

Doe de boter, suiker, het vanille-extract en zout in een kom en meng tot een romig geheel. Meng de eidooier erdoor. Voeg vervolgens de bloem en het cacaopoeder en kneed het tot een deeg. Kneed er als laatst de gehakte chocolade door. Leg het deeg op een stuk plasticfolie en maak er een rol van van 4cm diameter. Rol op en leg in de koelkast, laat ze minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg bakpapier op een bakplaat.

Snijd de deegrol in plakjes van 1 centimeter dik en leg die met wat tussenruimte op de bakplaat. Bak de chocoladekoekjes in 20-25 minuten en laat ze vervolgens afkoelen. Enjoy!


Xoxo Shana

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page