Al sinds kerst heb ik een silicone donutvorm in mijn kast liggen. Hij kwam er enkel nog maar een keertje uit toen ik sushidonuts maakte. Daar moest nu dus dringend eens iets mee gebakken worden! Ik wou dus eens een donutrecept ontwikkelen voor in de oven, super handig en heel simpel. Ik ging voor chocolade, yum! De smaak is natuurlijk wel iets anders dan gefrituurde donuts maar hij is zeker niet minder lekker. De textuur komt bij deze donuts dus meer in de buurt van een cake.
Wat heb je nodig voor 12 donuts?
-100 gram melkchocolade
-150 gram ongezouten roomboter
-zakje vanillesuiker
-150 gram kristalsuiker
-50 gram cacaopoeder
-5 eieren
-afwerking: 100 gram melkchocolade en leuke versiersels
Hoe maak je het?
Verwarm de oven op 180 graden. Smelt de melkchocolade samen met de boter au bain marie, roer geregeld.
Haal van het vuur wanneer het gesmolten is en roer er de suiker, het cacaopoeder en de vanillesuiker door. Neem een garde en breek 1 per 1 de eitjes in de kom en roer los tot het opgenomen is, herhaal voor de andere 4 eieren. Vul nu de silicone donutvorm met het deeg, invetten is niet nodig. Zet in de oven en bak voor 15 minuten, controleer met een satéprikker of er geen deeg meer aan blijft plakken. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.
Smelt vervolgens de melkchocolade en dompel de bovenkant erin. Bestrooi met leuk versiersel en laat hard worden. Smakelijk!
xoxo Shana
Comments