Al van kinds af aan ben ik verzot op de tomatensoep die je bij de chinees kan bestellen. De soep is zoeter dan dat wij ze oorspronkelijk maken. Verandering van spijs doet eten. Met wat stukjes kip en lente-ui heb je ook nog een lekkere bite. Ga jij het proberen?
Wat heb je nodig? -1 ui -1 teentje look -2 CM gember -1 blikje tomatenpuree(140 gram) -400 gram tomatenblokjes -1 liter kippenbouillon (2 bouillonblokjes) -75 gram appelmoes -200 gram kipfilet -1 tl sriracha -1 eetlepel kristalsuiker -3 eetlepels ketjap manis -1 lente-ui -handje sojascheuten Hoe maak je het? Snipper de ui en snijd de look fijn. Schil de gember en snijd in kleine stukjes. Doe wat olie in een pot en bak de ui, look en gember. Voeg na een paar minuten de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Daarna voeg je de tomatenblokjes, bouillon, appelmoes, kipfilets, ketjap manis, sriracha en suiker toe. Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 15 tot 20 minuten koken totdat de kipfilet gaar is. Haal de kipfilets met een vork uit de soeppan. Mix de soep glad met een staafmixer Trek met behulp van 2 vorken de kipfilets uit elkaar en voeg de kip weer toe aan de soep. Serveer de Chinese tomatensoep met wat verse lente-ui en sojascheuten. Xoxo Shana
Comments