top of page
Foto van schrijverShana Vanhoof

Cheesecake in een glaasje met pistache

Bijgewerkt op: 3 nov.

Hmmmm dit dessertje moet je proberen! Het is super snel klaar, je hebt geen oven nodig en je kan het direct op eten als je wil! Super lekker, zeker met de toevoeging van pistache!


Wat heb je nodig voor 4 glaasjes?

-10 petit beurre koekjes

-200 ML slagroom

-100 gram poedersuiker 

-250 gram roomkaas

-75 gram pistachepasta

Topping

-100 gram witte chocolade

-45 gram pistachepasta

-paar pistachenootjes


Hoe maak je het?

Verkruimel de koekjes of maal fijn met een foodprocessor. Verdeel over 4 glaasjes. Mix de roomkaas samen met de poedersuiker en pistachepasta kort tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Verdeel vervolgens over de glaasjes. Met een spuitzak gaat dit het beste. Net voor het serveren smelt je de witte chocolade. Meng er dan de pistachepasta onder. Verdeel dit chocolademengsel over de vier glaasjes en werk af met fijngehakte pistachenootjes.

TIP: Doe dit niet vooraf als je de glaasjes nog een nachtje in de koelkast wil bewaren. Dan wordt de chocolade hard en kan je er niet meer van eten.


Xoxo Shana 

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page