Het leukste aan een etentje vind ik persoonlijk het aperitiefmoment 😍 daar kan je namelijk lekker uitpakken met je zelfgemaakte dips, tapenades,... Hummus en guacamole maak ik sowieso al vaak maar deze keer ging ik voor een dip op basis van cashewnoten.
Wat heb je nodig? 🥑
-100 gram cashewnoten
-avocado
-2 eetlepels olijfolie
-2 eetlepels Griekse yoghurt
-handje peterselie -handje bieslook
-peper, zout en wat citroensap
Hoe maak je het?👇 Week de cashewnoten voor een aantal uur in water zodat ze zachter worden. Giet de noten af en doe in de foodprocessor of blender. Snijdt de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees er met een lepel uit en doe bij in de foodprocessor. Doe er de olijfolie, Griekse yoghurt en fijngesneden kruiden bij. Snijdt en citroen doormidden en voeg een eetlepel sap toe. Als laatste doe je er nog wat peper en zout bij. Zet de foodprocessor aan tot je een egale dip krijgt zonder stukjes. Kruid bij naar smaak. Heerlijk met zelfgemaakte zadencrackers of tortillachips.
Comments