top of page
Foto van schrijverShana Vanhoof

Carpaccio bonbon

Ben je op zoek naar een verfijnd gerecht dat indruk maakt, zonder uren in de keuken te staan? Deze carpaccio bonbons zijn een echt feestje op het bord én voor de smaakpapillen. De combinatie van de fluweelzachte rundercarpaccio gevuld met de romige Boursin met truffel – een perfecte match die je gasten zal verrassen. Het ideale voorgerecht voor het kerstdiner!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

-300 gram carpaccio

-1 doosje boursin truffel

-10tal zongedroogde tomaatjes

-2 eetlepels pijnboompitten

-2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas

-2 eetlepels mayonaise

-50 gram rucola


Hoe maak je het?

Bekleed een klein rond potje met plasticfolie. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder olie. Blijf er goed bij want dit kan snel gaan. Meng de boursin, met de in stukjes gehakte zongedroogde tomaten, de helft van de pijnboompitten, eetlepel geraspte parmezaan, de mayonaise, peper en zout onder elkaar. Proef en kruid nog bij indien nodig. Leg nu plakjes carpaccio in het potje die een beetje over de randen van het potje hangen. Ik gebruikte 4 plakjes per bol. Leg er 2 eetlepels vulling in en vouw de carpaccio dicht.

Bereid de bordjes voor met wat rucola. Draai het potje voorzichtig om bovenop de rucola. Herhaal dit nog 3 keer. Werk elke bonbon af met wat extra pijnboompitten en parmezaanse kaas. Smakelijk!


Xoxo Shana



32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page