top of page

Broodpudding met chocolade en rozijnen

Broodpudding maken blijft toch echt de ideale manier om een oud brood een tweede leven te geven. Ik had nog een stokbrood over. Voegde er wat rozijnen en chocolade aan toe en voila een lekker dessertje of vieruurtje.



Wat heb je nodig?

-3 eieren

-100 gram kristalsuiker

-1 zakje vanillesuiker

-50 gram rozijnen

-400 gram oud brood

-500 ML melk

-100 gram chocolade (ik gebruikte toblerone)


Hoe maak je het?

Klop de eieren samen met de suiker en vanillesuiker luchtig. Scheur het brood in kleine stukken. Meng dit samen met de rozijnen en de melk bij de eieren. Laat dit allemaal 10 minuten weken. In de tussentijd hak je de chocolade fijn.

Meng de chocoladestukjes onder het broodbeslag. Meng eventueel een klein snuifje zout onder het beslag.

Vet je springvorm in met wat boter en bebloem. Schud de overtollige bloem weg. Hierdoor zal de broodpudding na het bakken gemakkelijk loskomen uit de vorm.

Giet het beslag in de bakvorm en strijk het glad.

Bak de cake in een voorverwarmde oven van 170°C, gedurende ongeveer één uur. Controleer regelmatig even, want de baktijd is afhankelijk van het type oven dat je gebruikt. Enjoy!


Xoxo Shana

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page